NA24.no

Nye tap for Ignis

Kontantbeholdningen skrumper inn.

Teknologiselskapet Ignis har tro på bedre utvikling i fremtiden, men taper fortsatt store penger.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

I første kvartal fikk Ignis et tap før skatt på 8,7 millioner kroner og det er en reduksjon fra et underskudd på 19,1 millioner kroner i første kvartal året før. Driftsresultatet viser et underskudd på 8,3 millioner kroner mot et tap på 14,1 millioner kroner i løpet av de tre første månedene i 2008.

Blant det Ignis fremhever som positivt i første kvartal er at salget og driftsinntektene økte betydelig. Driftsinntektene steg over 60 prosent til 24,7 millioner kroner fra 15,2 millioner kroner.

Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på minus 6,2 millioner kroner mot 10,7 millioner kroner i minus samme kvartal året før.

Kontantstrømmen fra driften var negativ med rett over 6 millioner kroner, og den totalt kontantstrømmen var negativ med 11,4 millioner kroner.

Det medførte at kontantbeholdningen falt fra 24 millioner kroner ved inngangen til kvartalet til 12,5 millioner kroner ved utgangen av første kvartal.

Ignis skriver at starten på året har vært sterk og at den kunne vært bedre hvis ikke flere leveranser var blitt utsatt til senere på året. På grunn av feiringen av kinesisk nyttår har det vært begrensede leveranser til nye kunder i Kina. Dette er i tråd med forventningene.

Starten på andre kvartal har vist at momentumet er i ferd med å ta sego pp, og det gjør at Ignis forventer vekst i driftsinntekter i andre kvartal sammenlignet med første kvartal. De har også tro på en sterk inntektsvekst for hele 2009.

Forbedret kapasitetsutnyttelse og lavere enhetskostnader gjør at Ignis forventer å levere et positivt driftsresultat for 2009.

Så langt har ikke produktene til Ignis blitt betydelig påvirket av finanskrisen, men de merker at forsinkelser i betalinger fra kundene. Flere av tiltakspakkene fra en rekke myndigheter som skal stimulere den økonomiske utviklingen er rettet mot infrastruktur og utbygging av bredbånd. Ignis opplyser disse midlene har fortsatt ikke blitt distribuert i alle markedene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere