NA24.no

Nye Tomra-maksiner til Tyskland

Pantesystemene er populære blant tyskerne.

Panteselskapet Tomra melder at to av kundene i Tyskland har lagt inn bestillinger på ytterligere 800 panteautomater. Levering skal finne sted de neste 12 månedene.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har tidligere sagt at snittprisen på disse maskinene ligger på rundt 150.000 kroner i snitt, sier konsernsjef Amund Skarholt i Tomra til NA24.

Tomra-sjefen sier videre at det utgjør samlet rundt 120 millioner kroner for tilleggsordren på de 800 maskinene. Totalbeløpet kan avvike litt, men det skal ligge i dette prisintervallet, sier Skarholt.

Kundene det ser snakk om vil ikke at de navngis.

Det skal være blant de to største kundene Tomra har i Tyskland som har lagt inn bestillingene på maskinene. Skarholt sier til NA24 at dette er et uttrykk for kundene er fornøyd med det Tomra har levert. Maskinene skal blant annet installeres i nye butikker.

- Oppfølgingsordrene viser at allerede inngåtte avtaler gir rom for ytterligere salg og at Tomra har levert og installert panteautomatløsninger i det tyske markedet som tilfredsstiller kundenes forventninger, skriver Tomra i en børsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere