*Nettavisen* Økonomi.

Nyere tider for ukeavis

Ny Tid samarbeider med Aljazeera.

04.03.08 15:03

(NA24 OSLO SENTRUM): Mentor Medier har festet grepet om Ny Tid. Nå skal økonomien stabiliseres, og neste år skal det kanskje satses.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Vårt Land-eide Mentor Medier kjøpte i fjor ukeavisen Ny Tid fra Damm. Nå tas det tak i bladets økonomi for å få det på rett kjøl. Samtidig har ledelsen et avslappet forhold til opplaget, på tross av at 15 prosent av det forsvant i løpet av fjoråret.

- Avslappet forhold
- Vi har et avslappet forhold til opplaget. Samtidig har vi lesertall som er greit nok å selge reklame på. Ny Tid har et potensial på løssalgsmarkedet hvor Morgenbladet har gjort det veldig bra, men alt til sin tid, forklarer Ny Tids ansvarlige redaktør Magne Lerø under en pressekonferanse.

Det er ventet at Ny Tids opplag vil falle også i inneværende år. Årsaken til dette er at bladet nå sender ut færre blader til løssalg, for å spare på kostnadene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi kutter ned på antall eksemplarer for løssalg, noe vi gjør for å kutte kostnader, derfor sender vi heller blader til steder hvor vi selger, redegjorde Lerø.

Han mener at returen av løssalgsblader var for stor, og det derfor heller er behov for å være realistiske.

Globalt nettverk
Ny Tid ble tirsdag relansert under nytt eierskap. Og med nye spaltister som Håkon Harket, Gunnar Stålsett, Olaf Thommessen og Kohinoor Nordberg skal bladet satse ytterligere på meninger. I tillegg skal nettverket av frilansere fra hele verden benyttes bedre.

- Vi vil videreføre det globale nettverket vi har bygget opp. Vi tror vi får tilgang på gode saker fra nettverket. Man skal som leser finne det man opplever som nyheter i Ny Tid, sa Lerø.

- Bemanningen blir ikke dårligere med nettverket og team work. Vi bruker folk fra hele verden for å lage saker, forklarte redaktør i Ny tid Dag Herbjørnsurd da NA24 Propaganda ville vite hvordan nyhetsmagasinet skulle få til satsingen med fire journalister i redaksjonen.

- Det gjøres ikke noe med bemanningen før vi ser at økonomien står seg. Vi bruker også journalister på kryss og tvers imellom Mentors publikasjonen. I siste nummer brukte vi blant annet en reporter fra Ukeavisen Ledelse til Ny Tid, la Lerø til.

Klikk på bildet for å forstørre.

I løpet av året skal Ny Tid også ta seriøst tak i nettutgaven sin.

- Vi har en annen strategi som jeg ikke vil gå inn på å. Men det overrasker meg hvor mange som leser på nettsidene våre uten at vi har satset særlig, forklarte Lerø som estimerte nettsatsingen på plass i april.

Aljazeera
I tillegg til å utnytte sitt globale nettverk skal Ny Tid fortelle hva utenlandske medier forteller om Norge. Noe som skal gjennomføres i samarbeid med Aljazeera.

I første omgang skal økonomien i bladet, som de siste to årene til sammen har hatt et underskudd på 17 millioner kroner, komme på rett kjøl.

- Vi tror det er mulig å få til lønnsomhet i bladet. Året skal vi bruke på å finne oss selv, og den økonomiske stabiliteten. 2009 og 2010 blir mer mulig med dristige satsinger, sa sjefen med sikte mot nyere tider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.