NA24.no

Nytt børsfall i natt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Frykt for at resesjonen skal bli dypere og langvarig senker børsene.

Resultatsesongen skrider frem og nå har skuffelsen fra selskapene begynt å bli gjeldende. Underskudd og dystre utsikter preger selskapene som har rapportert de siste dagene. Flere varsler svakere resultater enn tidligere antatt.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Svakheten fra selskapene øker frykten for at den økonomiske nedturen i verdensøkonomien skal bli lengre og dypere.

- Dataene som kommer blir dystrere og dystrere. Investorene er veldig, veldig nervøse for resultatsesongen, sier forvalter Chris Hall i Argo Investments til Bloomberg News.

Fredag kom Hitachi med et resultatvarsel der de spår et rekordstort tap for inneværende kvartal. Det medførte at aksjen ble sendt ned 16 prosent på børsen i Tokyo. Banksektoren har så langt i 2009 vært en av de store taperne, og nedturen fortsetter etter at Japans nest største bank, Mizuho, har lagt frem resultattap for andre kvartal på rad.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I tillegg har det kommet svake nyheter fra flere av landene i Asia. I Kina antyder en innkjøpssjefindeks at det folkerike landet vil oppleve en tilbakegang i økonomien. For sjette måned på rad viser indeksen at innkjøpssjefen tror på en tilbakegang.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International faller 2,3 prosent til 81,18 poeng.

I Japan ble den kjente indeksen Nikkei 225 sendt ned 1,50 prosent til 7.873,98 poeng, og holder seg under 8.000-poeng for andre dag på rad.

I Hongkong faller Hang Seng-indeksen 3,61 prosent. I Kina holdt børsene åpnet for første gang på over én uke etter at feiringen av kinesisk nyttår er overstått. CSI 300-indeksen steg 1,20 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere