NA24.no

Nytt børsfall i USA

Foto: Illustrasjonsbilde (Scanpix)
Aksjene på Wall Street faller for tredje dag på rad.

Børsene i New York faller fra start. Usikkerhet knyttet til situasjonen i den amerikanske boliglånene medfører at aksjene faller i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones blir sendt ned 0,40 prosent til 13.261,33 poeng. S&P 500 faller 0,64 prosent til 1.463,01 poeng, mens Nasdaq blir sendt ned 0,62 prosent til 2.620,85 poeng.

Finanssektoren faller i forkant av børsåpningen etter at meglerhuset JP Morgan har kuttet estimatene i sektoren. JP Morgan har ikke noe tro på at den fantastiske veksten vil fortsette i fjerde kvartal og inn i 2008. Inntektene blir noe svakere, mens det vil være en moderat nedkjøling i inntektsveksten innen rådgiving.

Roligere tempo innen fusjoner og oppkjøp vil slå ut på resultatene, samtidig venter de ytterligere nedskrivninger.

Legemiddelprodusenten Merck gjentar guidingen for 2007, men justerer resultatforventningene for 2008. Nå venter Merck å legge frem et resultat per aksje på mellom 3,28 dollar og 3,38 dollar. Analytikerne venter ifølge Marketwatch at Merck vil tjene 3,39 dollar per aksje i 2008. Aksjen faller fra start.

Den finske bjellesausen Nokia tynger teknologiaksjene. Verdens største mobilprodusent spør at mobilmarkedet vil vokse med rundt 10 prosent neste år, men at gjennomsnittlig salgspris for mobiltelefonene vil falle det neste året. Samtidig la de frem sine utsikter for marginer som ligger i tråd med forventningene i markedet. Aksjen faller over tre prosent idet handelen på Wall Street åpnet.

Januarkontrakten på den amerikanske lettoljen WTI faller 1,25 prosent til 88,19 dollar fatet. Tirsdag er det store svingninger i oljeprisen og markedet vil følge nye med på hva som kommer av lekkasjer i forkant av det forestående OPEC-møtet. I tillegg vil den ukentlige oljerapporten som kommer i onsdag prege markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere