*Nettavisen* Økonomi.

Nytt bud på Camillo Eitzen & Co klart

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Berlian Laju Tanker er nå klare til å sette frem et frivilllig bud på rederiet.

Etter over to måneder med selskapsgjennomgang og avklaringer er indonesiske PT Berlian Laju Tanker Tbk, BLT, nå klare med sitt frivillige bud på Oslo-noterte Camillo Eitzen & Co, CECO. Det nye budet er svakere enn det som ble indikert da BLT offentliggjorde sine budplaner i begynnelsen av oktober.

BLT tilbyr nå et oppgjør på 23,50 kroner per aksje i CECO. Budet består av 18 kroner i form av nye aksjer i det fusjonerte selskapet CECO/BLT og utdelingen av aksjer i Eitzen Maritime Services med en markedsverdi på 5,50 kroner per aksje. Dette er totlat sett et lavere bud enn det BLT luftet i begynnelsen av oktober, som hadde en ramme på 25 kroner per CECO-aksje.

BLT opplyser at rederiet har til hensikt å fremsette sitt frivillige bud i første kvartal 2010, men det kan bli med forbehold. Hovedforbeholdene er nødvendige myndighetsgodkjennelser og gjennomføring av en emisjon som er planlagt med en ramme på omkring 200 millioner dollar. Det er planlagt at et fusjonert selskap skal være børsnotert i Oslo.

BLT hadde opprinnelig tenkt budet på CECO gjennomført med oppgjør i konvertible obligasjoner, men fikk ikke denne fremgangsmåten godkjent av børsen i Indonesia, hvor rederiet er notert.

I forbindelse med det reviderte budet, har CECO og BLT gått inn i en bindeavtale, hvor BLT gis eksklusiv rett til å sette frem et bud på CECO. Men også denne avtalen er underlagt en rekke forbehold som partene nå jobber med å avklare.

CECO-aksjen vil som følge av avklaringen som nå foreligger bli åpnet for handel igjen på Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag