Nytt DNO-felt snart klart

Oljeselskapet DNO er nå kun uker unna oppstart av sitt nyeste oljefelt i Jemen.

04.10.06 10:00

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ifølge en oppdatering på sine aktiviteter i Jemen, melder DNO at de forventer oppstart av produksjonen på det nye Godah-feltet mot slutten av oktober.

NA24 - din næringslivsavis

Produksjonen vil i første omgang komme fra selskapets nyeste avgrensningsbrønn Godah-3 og letebrønnen Godah-2. DNO har nylig testet Godah-3 som viste en oljestrøm på rett over 1.500 fat per dag.

DNO skriver at de forventer en oppstartsproduksjon på mellom 1.000 og 2.000 fat pr. dag pr. brønn fra Godah. Oljen vil bli transportert til selskapets hovedfelt Tasour. En rørledning er ventet klar i midten av 2007 sammen med utvidet håndteringskapasitet på på Tasour.

Arbeidet med å bore neste avgrensningsbrønn på Godah-feltet starter snart. Brønnen vil bli lokalisert tre kilometer øst nordøst for Godah-1.

Tasour-feltet oppgis for øvrig å ha hatt en snittproduksjon på 15.500 fat per dag i september etter at Tasour-22 kom i produksjon i slutten av august. Brønnen strømmer fortsatt over 8.000 fat per dag.

På Tasour-feltet er DNO nå i gang med brønn 23 som skal bli en letebrønn rett mot basementsonen i den sørlige delen feltet. Det skytes også en ny 3d-seismikkstudie i områdene mellom Godah og Tasour.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag