NA24.no

Nytt dokument i Hydro-skandalen

Sist oppdatert:
Ny rapport støtter Hydro-styret og Jan Reinås. Les den her.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er Hydro som har bedt jusprofessor Tore Bråthen ved Handelshøyskolen BI og Universitetet i Tromsø om å gi sin vurdering av betenkningene fra advokatfirmaene Selmer og BA-HR.

NA24 - din næringslivsavis

Forskjellen på vurderingene til advokatkontorene er at BA-HR konkluder med at avviklingen skulle vært behandlet i generalforsamlingen, mens konklusjonen i betenkningen fra Selmer er den motsatte.

- Finjuss
- Dette er finjus som ikke har prøvd før. Jeg har hatt minst sju gjennomlesninger før jeg begynte. Jeg fant temaet faglig veldig interessant og jeg gikk fra å være rimelig usikker på hvor jeg sto henne til å være sikker i konklusjonene, sier Bråthen til NA24.

Bråthen bekrefter overfor NA24 at hans vurderinger heller mer mot advokatkontoret Selmers vurderinger enn de BA-HR hare kommet med.

«Etter det jeg kan se, behandles ikke denne forutsetningen i betenkningen fra BA-HR, se særlig s. 9-11 hvor det ville vært naturlig å ta den opp. Denne mangelen må betegnes som en betydelig svakhet. Forutsetningen synes derimot å være sentral i betenkningen fra Selmer¿, skjønt dette sies kanskje ikke helt eksplisitt», skriver Bråthen.

- Urimelig å kritisere styret
«Det følger videre direkte av loven at styret uavhengig av generalforsamlingens bindende vedtak kan beslutte å gi bonuser, jf. asal. § 6-16a (1) nr. 2. Generalforsamlingens vedtak om retningslinjer for bonuser er bare veiledende – ikke bindende – for styret».

Bråthen vurderer det som feil at styret med daværende styreleder Jan Reinås i spissen kan kritiseres.

«Et særlig spørsmål er om styret kan kritiseres dersom rettsoppfatningen i BA-HR-betenkningen legges til grunn. Etter min oppfatning ville det være helt urimelig å kritisere styret. Det dreier seg om et uavklart juridisk spørsmål som må løses uavhengig av lovteksten i en ny lovbestemmelse. Og heller ikke BA-HR er som nevnt helt bastante i sin konklusjon».

Les hele rapporten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere