*Nettavisen* Økonomi.

Nytt fall i oljeprisen

Foto: (Scanpix)

Prisen på olje faller videre tirsdag morgen og er på vei mot det laveste på fire måneder.

Prisen på råolje faller til under 34 dollar fatet på råvarebørsen i New York tirsdag morgen norsk tid. Bekymring for verdensøkonomien, mindre spenning i Midt-Østen og en gassavtale mellom Ukraina og Russland er medvirkende årsaker til fallet.

NA24 – din næringslivsavis

Dessuten reagerer også oljemarkedet negativt på at Storbritannia for andre gang på tre måneder må redde en bank ut fra uføret.

Råolje for levering i januar falt 7,2 prosent til 33,87 dollar fatet i morgentimene, melder Bloomberg News. Det var ikke handel i denne kontrakten mandag, og tirsdag er den siste dagen kontrakten handles. Den mer aktive mars kontrakten handles til 40,27 dollar fatet, ned 5,4 prosent. Det har vært en trend den siste tiden at olje for levering senere på året er priset høyere enn olje for tidlig levering.

Nordsjø-olje handles ned 1,4 prosent til 43,9 dollar per fat i London tirsdag morgen. Mandag falt kontrakten mer enn 2 dollar per fat, eller 4,4 prosent per fat. Det melder Bloomberg News.

Som et ekkelt bakteppe til nedgangen i oljeprisen er den kraftig fallende etterspørselen etter energi og olje. Kraftig økning i råoljelagrene bidrar til å sende prisene kraftig ned. Så langt i år har prisen på råolje handlet på New Yorks råvarebørs falt med 20 prosent, mens de falt med 54 prosent i 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.