Nytt fall på børsen

Nedturen fortsetter i aksjemarkedet.

02.03.09 14:49

Oslo Børs åpner i negativt terreng mandag morgen. Igjen er det dårlige nyheter internasjonalt og fallende oljepris som er med på å sende det norske aksjemarkedet ned.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Hovedindeksen faller 2,11 prosent til 210,12 poeng. Det er ikke bare på Oslo Børs at uken innledes dårlig.

HTML EMBED

Bredt fall
Nasjonaliseringen av bankene, og fornyet usikkerhet rundt hvor lenge den økonomiske nedturen vil vare, senker kursene på børsene. I forrige uke preget flere av de britiske bankene nyhetsbildet, og mandag har HSBC lagt frem sitt resultat etter siste kvartal. I tråd med spekulasjonene trenger banken å forsterke kapitalbasen og skal hente 12 milliarder britiske pund i markedet.

I Tyskland faller DAX-indeksen i Frankfurt 2,4 prosent, mens FTSE 100 i London sendes ned 3,2 prosent. I Paris faller CAC 40 2,8 prosent.

I Stockholm faller OMX-indeksen 2,9 prosent og slås av København-børsen som faller 3,2 prosent. I Helsingfors blir den finske versjonen av OMX-indeksen dratt ned 2,5 prosent.

Verre ute
Forrige uke ble positiv for Oslo Børs, men fredag markerte også avslutningen av februarmåned. I årets andre måned falt børsen rundt 5 prosent, men har holder seg langt bedre enn flere av de øvrige børsene i verden. I USA har de tre indeksene Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq falt mellom 12 og 20 prosent hittil i 2009.

I resten av Europa er det med unntak av børsene i Stockholm og København også et tosifret børsfall så langt i år. Oslo Børs har siden årsskiftet falt rett over 7 prosent.

Olje i retur
Spekulasjoner om at oljekartellet OPEC ikke vil kutte produksjonen ved kommende møte i mars har fått oljeprisen noe ned. Mandag morgen koster et fat nordsjøolje 45,15 dollar per fat. Da Oslo Børs stengte fredag lå derimot kontraktsprisen på nordsjøolje med levering i april på 44,65 dollar per fat.

StatoilHydro faller 2,12 prosent til 115,50 kroner.

Det amerikanske selskapet Emerson har lagt inn et bud på det norske børsnoterte selskapet Roxar. Budet er på 5,20 kroner per aksje i kontanter. Kursen stiger 47,14 prosent til 5,15 kroner.

Les mer: Vil sluke børsnotert selskap

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.