NA24.no

Nytt felt i emning for DNO

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO har nå gjort en ny vellykket test under letearbeidene på Godah-feltet som ligger på samme blokk som DNOs viktige Tasour-felt i Jemen. Det går nå mot utvidet boreprogram og produksjon på Godah.

Det går frem av en oppdatering DNO og konsernsjef Helge Eide har sendt ut i forbindelse med boreprogrammene i Jemen.

Den nye letebrønnen på blokk 32, Godah-2 har viste en testproduksjonsrate på 1.160 fat olje pr. dag og 117.000 kubikkfot gass. Volumene ble oppnådd med full kapasitet på testpumpen og ble gjort mot et itnervall på kun 4 meter i brønnen.

Brønnen er boret 1.100 meter fra den første letebrønnen på det som nå ser ut til å bli et nytt felt på blokken, Godah-1.

DNO vil nå utstyre brønnen Godah-2 med en større pumpe og forlate brønnen som en potensiell produksjonsbrønn. Testing og logging av brønnen indikerer en total oljekolonne på minimum 23 meter.

Godah-feltet ligger omkring 14 kilometer øst for Tasour-feltet på blokk 32. Sistnevnte felt har i flere år vært DNOs viktigste produksjonsfelt.

Nå forbredere DNO og lisensen boring av nye lete- og avgrensningsbrønner på Godah med tanke på oppkobling mot produksjonssenteret på Tasour med en 23 kilometer lang rørledning.

- Godah-oljefunnet vil øke produksjon og reserver innen blokk 32, skriver DNO.

Større Tasour-felt

På selve Tasour-feltet har DNO nå satt avgreningsbrønnen Tasour-21 i produksjon. Produksjonsraten ved oppstart er på 785 fat pr. dag med olje og 2.355 fat vann. Brønnen vil bli utstyrt med en større pumpe for å øke total produksjonen.

Eierne i Blokk 32 planlegger ifølge DNO ytterligere letebrønner på blokken ved siden av aktivitetene på Tasour og Godah.

Først ut er en letebrønn sør for Tasour rettet mot Basement-sonen, men først skal boreriggen gjøre en jobb på blokk 44.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere