NA24.no

Nytt FPSO-marked åpnes

Amerikanske oljemyndigheter kan åpne for bruk av oljeproduksjonsskip i Mexicogolfen.

Det er klart etter at US Mineral Management Service (MMS) har godkjent konseptplanene til det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras om bygging av det første flytende produksjonssystemet i Mexicogolfen.

NA24 - din næringslivsavis

Dette ble i går bekreftet av en talskvinne i MMS, melder Upstream Online.

Petrobras har foreslått å bruke et flytende produksjonsskip, FPSO (Floating Production Storage & offloading), i forbindelse med utbyggingen av dypvannsfunnene Chinook og Cascade på dypt vann i Mexicogolfen.

- Vi er nå i posisjon til å fortsette videre og få disse til utfordrende feltene i produksjon, sa leder for Petrobras America, Renato Bertani på en oljekonferanse i Houston i går, melder Reuters.

Fortsatt er det en rekke godkjennelser som skal på plass før amerikansk sokkel i Mexicogolfen får sin første FPSO, men det er et viktig skritt i retning av åpning for FPSO'er i området, som blant annet norsk aktører posisjonerer seg for.

MMS og amerikanske myndigheter har frem til i fjor vært kjølig til bruk av flytende installasjoner på grunn av orkanene som herjer i golfen. Ødeleggelsene orkanene Rita og Katrina påførte de faste installasjonene i fjor høst har gjort at posisjonen har blitt revurdert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere