Nytt gigantbud på Sun

Oracle forsøker seg der IBM feilet.

20.04.09 14:24

Programvareselskapet Oracle har lagt frem et bud på alle aksjene i Sun Microsystems. Budet på 9,5 dollar per aksje priser Sun til 7,4 milliarder dollar.

IBM forsøkte i mars å kjøpe Sun Microsystems. Selve bjellesauen innen IT-bransjen fremmet et bud på 6,5 milliarder dollar for hele selskapet, men fikk ikke gjennomslag.

Hever premien
Styret i Sun Microsystems har enstemmig godkjent transaksjonen og det er ventet at oppkjøpet vil bli gjennomført i løpet av sommeren avhengig av godkjenning fra aksjonærene. Det er også tatt et forbehold om at myndighetene vil godkjenne oppkjøpe.

Premien Oracle foreslår er på 42 prosent sammenlignet med sluttkursen i Sun-aksjen fredag. Da IBM forsøkte å kjøpe IT-selskapet lå premien på godt og vel 100 prosent, men forsøket gjorde sitt til at aksjekursen løftet seg.

- Oppkjøpet av Sun forandrer IT-bransjen, kommenterer Oracle-sjef Larry Ellison i en pressemelding.

Nå skal kundene få fordelen med lavere kostnader.

Tette partnere
- Oracle vil bli det eneste selskapet som kan danne integrerte systemer - programmer til disk - hvor alle bitene passer og jobber sammen slik at kundene ikke trenger å gjøre det selv, sier Ellison.

Det er mye som taler for at oppkjøpet vil bli gjennomført.

- Oracle og Sun har vært industripionerer og tette partnere i mer enn 20 år. Denne kombinasjonen er en naturlig utvikling på vårt samarbeid og vil bli en industridefinerende hendelse, kommenterer styreleder Scott McNealy i Sun i pressemeldingen.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.