NA24.no

Nytt hopp i ledigheten

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ledigheten stiger videre.

Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) fra SSB viser at ledighetsraten i oktober endte på 3,2 prosent.

Det er det samme som økonomene ventet på forhånd.

4.000 nye ledige
Samtidig har SSB opprevidert arbeidsledigheten for september med 0,1 prosentpoeng, fra 3,1 til 3,2 prosent.

Antall arbeidsledige var i oktober på 83.000 personer, en økning på 4.000 personer.

I perioden juli til oktober var det en nedgang i sysselsettingen på 20.000 personer, mens arbeidsstokken falt med 16.000 personer, ifølge AKU.

- Justert for sesongvariasjoner viser arbeidskraftundersøkelsen (AKU) et fall i sysselsettingen på 0,8 prosent fra juli (gjennomsnitt for juni-august) til oktober (gjennomsnitt for september-november), skriver SSB.

- Fortsatt svakt arbeidsmarked
Sysselsettingen har avtatt med 34.000 personer sammenlignet med samme tid i fjor, og fallet har tiltatt i styrke siden sommeren, skriver makroøkonom Bjørn Erik Orskaug i DnB Nor Markets i en kommentar.

- Fra juni til oktober har sysselsettingen falt med 28.000 personer. De siste månedenes tall er mer i tråd med våre forventninger om et fortsatt svakt arbeidsmarked. Ettersom den økonomiske veksten ikke ligger an til å bli bra i 2010, samtidig som produktiviteten bør øke, ligger det an til ytterligere fall i sysselsettingen neste år. Vi tror ikke fallet i arbeidsstyrken vil være stort nok til å hindre økt arbeidsledighet. Vårt anslag er at AKU-ledighetsraten blir på 3,5 prosent i snitt neste år, skriver økonomen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere