NA24.no

Nytt jafs mot TV 2

2012: 71 grader nord, sesong 14.
2012: 71 grader nord, sesong 14. (Eirik Helland Urke / TVNorge)
Sist oppdatert:
TVNorges tall overrasker Bergestuen.

I går gikk startskuddet for høstens TV-maraton. På TVNorge var det premiere på 71° nord og Gøy på landet. Premieretallene bidro til at TVNorge ble både største kanal og TV-gruppe i går i den kommersielle målgruppen.

Først ut var bygdeflørten Gøy på landet. Premieren ble sett av 132 000, som utgjorde en seerandel på 15,9 prosent i målgruppen personer mellom 12 og 44 år. Det tilsvarer seersnittet på hele fjorårets sesong.

71° nord åpnet med 358 000 seere og en andel på 26,5 prosent i målgruppen. Også det tilsvarer seersnittet på fjorårssesongen.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Aldri vært nærmere TV 2
– OL er over og startskuddet for TV-høsten er avfyrt. Da er det hyggelig å kunne konstatere at vi går ut av den første duellen som både største kanal og TV-gruppe i vår egen målgruppe. Premieretallene er noe lavere enn fjorårets, andelene er vi likevel godt fornøyde med. Alt i alt er det kanskje seerne som kommer aller best ut av konkurransen, sier Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge, i meldingen.

– Aldri har vi vært nærmere TV 2 enn i de ukene som har gått siden OL. Og det til tross for at vår første premieredag var i går. Det lover godt for en tøff høst, legger han til.

Overrasket
Mest overrasket er Bergestuen over de høye seertallene på reprisen av Gøy på landet. Den ble sendt klokka. 22.00, og ble sett av hele 271 000 bygdenysgjerrige nordmenn.

– Jeg kan faktisk ikke huske at en reprise har fått høyere seertall enn selve premieren. Forhåpentligvis betyr dette at noen av seerne stiller seg inn på TVNorge klokka 19.30 i kveld. Da er det allerede duket for ny episode av Gøy på landet, sier Bergestuen i meldingen.

Neste premiere på TVNorge er publikumsfavoritten Alt for Norge. Norskamerikanerne har vunnet Gullruten to år på rad, og serien er blant de mest sette på TVNorge. Startskuddet for Alt for Norge fyres av 2. september – førstkommende søndag – klokka. 20.00.

TV2 fortsatt på topp
Jakten på kjærligheten hadde premiere på TV 2 i går og på det meste så godt over en halv million mennesker (561 000) programmet. 495 000 seere var snittet og andelen sterke 33,5 prosent . I fjor var premieretallene 465 000 og andelen 28, 5 prosent.

- Dette er en kjempestart for et av våre sterkeste konsepter. Økningen fra i fjor er betraktelig og lover veldig godt for fortsettelsen, for vi vet av erfaring at «Jakten» øker utover sesongen, sier Pil Gundelach Brandstrup, programdirektør i TV 2 til NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere