NA24.no

Nytt Jinhui-forsøk fra Fredriksen?

Sist oppdatert:
Kypros' rikeste mann kjøper seg opp i konkurrenten.

Det John Fredriksen-dominerte bulkrederiet Golden Ocean har kjøpt seg opp til å bli femte største aksjonær i konkurrenten Jinhui.

Ifølge aksjonæroversikten som ble oppdatert mandag har bulkrederiet Golden Ocean kommet inn som den femte største eieren i Jinhui Shipping, med en eierandel på 2,09 prosent eller 1,755 millioner aksjer.

NA24 - din næringslivsavis.

Golden Ocean har tidligere vært inne på eiersiden i det Hong Kong baserte rederiet, og skal ha luktet på selskapet.

Solgte seg ut
I første kvartal i fjor var Golden Ocean inne på eiersiden i Jinhui, og det endte med at de solgte hele sin post. De flagget 2. februar i fjor at de hadde over 5 prosent i selskapet, men solgte seg helt ut i begynnelsen av mars samme år med en pen gevinst.

Da sa Trøim til NA24 iMarkedet at kjøpet var for å få Golden Ocean i dialog med Jinhui, noe Trøim mente de til en hvis grad lyktes i.

- Det var imidlertid en del ting som ikke stemt, så vi valgt å si takk og adjø, sa styreleder Tor Olav Trøim i Golden Ocean til iMarkedet.no i fjor.

Vil ikke kommentere
- Normalt er jeg en åpen mann, men jeg vil ikke kommenter dette, sier konsernsjef i Golden Ocean, Herman Billung, til NA24 iMarkedet.

Det har ikke lyktes NA24 iMarkedet å få kommentarer fra Trøim tirsdag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere