NA24.no

(Scanpix)

Nytt jobbras i USA

Sist oppdatert:
Den dramatiske nedgangen i arbeidsmarkedet fortsetter.

I februar forsvant trolig 697.000 stillinger fra lønningslistene.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det viser en undersøkelse fra analysebyrået ADP. Ifølge Bloomberg News forventet økonomene at rapporten ville vise en nedgang på 630.000.

Størst er nedgangen i mellomstore bedrifter. Selskapene med mellom 50 og 499 ansatte opplevde at 314.000 stillinger forsvant i årets andre måned, mens de små bedriftene med mindre enn 50 ansatte så at 262.000 stillinger forsvant i februar. Blant de store bedriftene med mer enn 499 ansatte forsvant 121.000 jobber.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Det skarpe fallet i sysselsettingen i små - og mellomstore bedrifter er en klar indikasjon på at resesjonen begynner å spre seg godt utover produksjons- og boligrelaterte aktiviteter, kommenterer Joel Prakken i Macroeconomic Advisers i en pressemelding.

For 25. måned på rad falt sysselsettingen innen bygg- og anleggsbransjen, og siden toppen i januar 2007 har over 1 million stillinger forsvunnet. I februar i år forsvant 114.000.

ADP-rapporten blir benyttet som en indikasjon på den totale sysselsettingen i USA, og slippes onsdagen før den offisielle statistikken i forbindelse med arbeidsmarkedsrapporten. Den inneholder ikke informasjon om hvordan tilvekstsituasjonen er innen offentlig sektor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere