NA24.no

Nytt knallår for skipsmeglerhus

Det tradisjonsrike skipsmeglerhuset Lorentzen & Stemoco ga millioner til de ansatte.

Lorentzen & Stemoco merket lite til finanskrisen i fjor og kan vise til resultat- og omsetningsøkningen. Skipsmeglerhuset som er aktive i de fleste segmenter av shippingnæringen kunne vise til driftsinntekter på 178,3 millioner kroner i 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Det var en økning fra 2007 da topplinjen endte på 163,1 millioner kroner. Driftsresultatet falt fra 60,3 millioner i 2007 til 54,2 millioner i 2008, men sterke finansresultater gjorde at potten til de ansatte som inngår i skipsmeglerhusets indre selskap økte.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det indre selskapet har ifølge årsrapporten rett på 85 prosent av overskuddet før skatt, og det endte i 2008 på 76,8 millioner kroner, mot 64,6 millioner i 2007. Det indre selskapet ble dermed tilført 61,3 millioner kroner for 2008, mot 48 millioner året før.

Lorentzen & Stemoco hadde i fjor 85 ansatte på konsernbasis, hvorav 50 ved hovedkontoret i Oslo. Styret i selskapet forventer at finanskrisen vil få konsekvenser for inntjeningen i 2009, og viser til at krisen og fallet i verdensøkonomien har gått hardt utover shippingmarkedene.

Det er shippingfamiliene Stove Lorentzen og Tidemand som eier det tradisjonsrike skipsmeglerhuset, med brødreparene Sverre J. og Otto Grieg Tidemand og James og Axel Stove Lorentzen i spissen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere