NA24.no

Foto: Fotograf:Henny Ray Abrams (AP)

Nytt kraftig børsfall

Sist oppdatert:
Børsene verden over raser.

Fredagens kraftige børsfall på Wall Street, smitter over på andre markeder.

Oslo Børs faller 1,62 prosent til 342,8 poeng.

Her kan du følge aksjene på Oslo Børs

- Vi ser et økende behov for arbeidskraft, så det går riktig vei. Men det er to tema som er spesielt viktige nå: Det ene er den ubehagelige situasjonen rundt europeisk statsgjeld og en mulig bankkrise. Det andre er at det kan bli dramatisk for oljeservice om man velger å stenge aktiviteten i Mexicogulfen utover de seks månedene som foreløpig er sagt, sier Firsts aksjestrateg Peter Hermanrud til Finansavisen.

For under to uker siden anbefalte Hermanrud kundene sine å kjøpe med begge henda ved hovedindeksen på 350 poeng. Dermed skulle det være nok av kjøpsmuligheter fremover.

Fallet mandag er bredt og kommer etter kraftige fall på børsene i Asia.

Asia ned
Mandag morgen norsk tid var Morgan Stanleys indeks for Asia ned 3,3 prosent til 109,73. Samtidig var euroen ned nye 0,6 prosent og olje falt 2,1 prosent til 70,02 dollar pr. fat. Den amerikanske tiårsrenten var ned tre basispunkter til 3,17 prosent.

Alt er tydelige tegn på økt nervøsistet i finansmarkedene.

Jobbsmell ga børsskrell
De viktige indeksene i USA falt mer enn 3 prosent fredag. Dagen begynte dårlig, og det ble jevnt og trutt verre inntil børsbjellen avsluttet elendigheten. S&P 500-indeksen endte ned 3,4 prosent til 1.065, den laveste sluttnoteringen siden begynnelsen av februar, og ikke langt unna det svakeste nivået siden november.

Dow Jones falt atter en gang under grensen på 10.000 poeng.

Hovedfokus var på den månedlige sysselsettingsrapporten, som skuffet markedet.

Riktignok økte sysselsettingen med solide 431.000, men nesten hele økningen kom av midlertidig ansettelser i forbindelse med en folketelling som nå gjennomføres i USA. Analytikerne hadde jevnt over ventet en sterkere og bredere fordelt vekst, rundt 500.000 eller mer. Arbeidsledigheten falt fra 9,9 til 9,7 prosent.

- Det er ingen annen måte å beskrive det på enn rett og slett skuffende. Når du ser forbi folketellingstallene, var det elendig, sier sjefstrateg Mike O'Rourke ved BTIG i New York til nyhetsbyrået Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere