NA24.no

Nytt kvartal med tap

Sist oppdatert:
Funcom viser bedring, men ikke nok til å unngå røde tall på bunnlinjen.

Spillprodusenten Funcom har klart å tette igjen tapssluket, men går fortsatt med underskudd.

NA24 - din næringslivsavis

I årets andre kvartal hadde de et resultat før skatt som viser et tap på 0,2 millioner dollar. Det er likevel en kraftig forbedring fra et tap før skatt på rett over syv millioner dollar i andre kvartal 2008. Funcom klarer også å vise til en god bedring på driften, og i andre kvartal i år havnet driftsresultatet på minus 0,7 millioner dollar mot 5,7 millioner dollar i minus i fjor.

Før avskrivninger redde de driftsresultatet (EBITDA) til et lite pluss på 0,75 millioner dollar, og i tilsvarende kvartal i 2008 hadde de 1,9 millioner dollar i minus.

Funcom hadde i forkant av kvartalet guidet at driftsinntektene ville ligge mellom fem og syv millioner dollar. Hovedandelen skulle komme fra spillet «Age of Conan». Fasiten viser at de havnet trygt innenfor egne anslag.

Driftsinntektene ble på 6,15 millioner dollar for månedene april, mai og juni. I fjor lå inntektene på 12,2 millioner dollar i samme periode. Årsaken til avviket er at de i andre kvartal i fjor lanserte spillet «Age of Conan», og det har også skylden for fjorårets svake resultater.

Ved utgangen av andre kvartal hadde Funcom 37,2 millioner dollar i kontanter, og er fornøyd med posisjonen.

For tredje kvartal venter Funcom at inntektene vil ligge mellom fem og seks millioner dollar, og at hovedandelen vil igjen komme fra «Age of Conan». De venter at det vil komme to nye lanseringer på større spill i tiden fremover, og at de kan komme til å konkurrere om spillerne med «Age of Conan»

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere