*Nettavisen* Økonomi.

Nytt landsted til halv milliard

Foto: Dylan Martinez (Reuters/Scanpix)

Den russiske milliardæren Roman Abramovitsj har utvidet sin verdensomspennende lekegrind.

21.09.09 11:47

Ifølge Wall Street Journal har russeren lagt en halv milliard kroner på bordet for å sikre seg et nytt landsted på den karibiske jetsettøya St. Barts.

NA24 - din næringslivsavis

Fra før eier Abramovitsj flere av verdens dyreste yachter, en gigantisk fjelleiendom i Colorado, et landsted på Cap d`Antibes på Den franske riviera for ikke å glemme fotballaget Chelsea. Han har også moderne kunst for 600 millioner kroner fordelt på sine boliger.

Prisen for det 284 mål store landstedet Abramovitsj har fått opp øynene for regnes som et av de dyreste kjøpene av privat eiendom i verden noensinne, ifølge avisen.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile Wall Street Journal)

Fjordutsikt, tennisbaner, svømmebasseng og egen musikk- og middagspaviljong er bare noe av luksusen eiendommen innehar.

Selgeren av hans nye luksussted er Jeet Singh, som er grunnleggeren av Art Technology Group Inc, ifølge nettstedet.

God på forbruk
Hans nyeste erverv i båtverdenen er en yacht som heter «Eclipse». Skipet er intet mindre enn 167 meter langt – eller 548 fot om du vil. Og utstyrt med rakettforsvar og miniubåt!

Yachten har i tillegg to helikopterlandingsplasser, eget svømmebasseng og skuddsikre glass for å nevne noe.
Båten kostet 1,8 milliarder kroner å bygge og ventes levert i løpet av året eller tidlig neste år.

Ung russer
Roman Arkadjevitsj Abramovitsj er kun 43 år og blir ofte omtalt som en av de russiske oligarkene. Han ble i mars i fjor rangert av Forbes som den rikeste russeren og det 15. rikeste menneske i verden med en formue på 165 milliarder kroner.

Utenfor Russland er han kjent som eier av den engelske fotballklubben Chelsea. Han var frem til 3. juli i fjor guvernør i Tsjukotka. Først som folkevalgt i 2000, deretter utpekt av president Vladimir Putin i 2005.

St. Barts

Saint Barthélemy (også kjent som Saint Barts, Saint Barths, og Saint Barth) er en liten øy i Karibien. Fra 2007 utgjør den en fransk oversjøisk kollektivitet. Før dette var den del av det oversjøiske departementet Guadeloupe. På øya bor det cirka 6800 mennesker, og det offisielle språket er fransk. St. Barths er bare drøyt 10 km lang og knapt 4 km på det bredeste, totalt cirka 25 km² i størrelse.

2007 ble St. Barths skilt ut fra Guadeloupe, som er et oversjøisk departement tilhørende Frankrike, og ble et eget fransk territorium, kalt "collectivité d'outre-mer".

Øya har i dag ingen arbeidsledige, og kriminalitet er fraværende. Den oppleves i dag slik den framsto da svenskene overtok, og folk flytter til øya, men ikke fra. Dette gjenspeiles også i boligprisene. En villa over to etasjer, tre soverom og noen få mål eiendom blir vanligvis solgt for omkring US$ 7 millioner. Kvadratmeterprisen var høyere her enn på Champs-Élysées i Paris (2005).

Øya besøkes av cirka 160 000 turister årlig, de fleste på dagsbesøk fra naboøya St. Martin. De kommer enten via katamaran eller med fly. Øya er også et populært anløpssted for cruiseskip.

Kilde: Wikipedia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.