NA24.no

Nytt milliardkrav mot Yukos

Sist oppdatert:
Yukos, en gang Russlands viktigste selskap, har fått sin hovedvirksomhet tvangssolgt, og toppsjefen soner åtte år i fengsel. Og nå kommer et nytt gigantkrav.

(NA24): For noen år siden var Yukos Russlands viktigste selskap, og selskapets toppsjef Mikhail Khodorkovskij var landets rikeste mann

Men etter at Khodorkovskij kom på kant med den politiske ledelsen i Russland, fikk selskapet og han selv et juridisk søkelys mot seg, og det resulterte i bedrageridom for sjefen og gigantiske skattekrav mot selskapet.

Khodorkovskij begynte siste høst å sone en fengselsstraff på åtte år.

Yukos er bare en skygge av seg selv, etter at det viktigste operative datterselskapet, Yuganskneftegaz, sist vinter ble tvangssolgt for å dekke skattekrav. Via en obskur kjøper endte selskapet opp som statseid.

Men problemene er ikke over for Yukos, for nå har selskapet fått et nytt skattekrav mot seg, på 107 milliarder rubler, eller rundt 25 milliarder kroner, melder nyhetsbyråer Associated Press.

Fra før har selskapet blitt presentert for en skatteregning på nær 200 milliarder kroner.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere