NA24.no

Nytt navn kostet dyrt

Sist oppdatert:
Raadhuset ble Manpower Professional Executive og halverte resultatet.

2006 var et år preget av omprofilering for Manpower Professional Executive.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet i Manpower-familien rekrutterer spesialister og ledere til faste stillinger.

- Det var et godt år, men et år med rebranding. Det koster å bygge opp et nytt merkenavn. Resultatet i fjor var ikke noe å rope hurra for, det var et planlagt resultat og ingen overraskelse, sier administrerende direktør Knut Hauge i Manpower Professional Executive, til NA24.

Driftsinntektene gikk riktignok opp fra 50 millioner kroner i 2005 til 54,3 millioner kroner. Det er en oppgang på 8,6 prosent. Men resultat ble halvert. I 2006 satt selskapet igjen med 3,5 millioner kroner før skatt, mot 7,5 millioner kroner før skatt i 2005.

Dyr omprofilering
21. februar 2006 endret selskapet navn fra Raadhuset Rekruttering og Utvelgelse til Manpower Professional Executive.

- Vi har vært eid av Manpower i fire år til høsten. De gjorde world wide rebranding, forklarer Lars Bovind, senior bedriftsrådgiver i Manpower Professional Executive til NA24.

Rebrandingen var ledd av en internasjonal strategi. Over 200 Manpower-selskaper over hele verden slo seg sammen til fem tydelige forretningsområder, alle med samme logo.

Skal vokse
- I forhold til året før et resultatet mye dårligere ene og alene fordi vi rebrandet. Det er bedre resultat første halvår i år. I år skal vi vokse, vi regner med en omsetning på 70 millioner og et resultat på 8-9 millioner, sier Hauge.

Antall kontorer har doblet seg og er oppe i ti. Antall mennesker er kraftig utvidet, fra september regner Hauge med at selskapet består av over 40 ansatte, sammenlignet med 28 årsverk i fjor.

Tidligere UDI-direktør Manuela Ramin-Osmundsen begynner også etter sommeren, etter en kort arbeidsinnsats i Utenriksdepartementet. Hennes oppgave blir å bygge opp en tyngre kompetanse på rekruttering til faste offentlige stillinger.

Manpower Professional Executive Resultat 2006

Millioner kroner

2006

2005

Endring i prosent

Driftsinntekter

54,3

50,0

8,6

Driftsresultat

3,3

7,4

-55,4

Resultat før skatt

3,5

7,5

-53,3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere