NA24.no

NYTT OLJEFUNN: Atalantic Petroleum har gjort et nytt funn av foreløpig uviss størrelse i Barentshavet. Illustrasjonsfoto av Barentshavet.
NYTT OLJEFUNN: Atalantic Petroleum har gjort et nytt funn av foreløpig uviss størrelse i Barentshavet. Illustrasjonsfoto av Barentshavet. (NASA Earth Observatory)

Nytt oljefunn i Barentshavet

Sist oppdatert:
Atlantic Petroleum har gjort nytt funn på Langlitinde.

Atlantic Petroleum har funnet hydrokarboner på Langtlinden (i Barentshvaet) i flere reservoarsoner i Kobbeformasjonen. Det skriver selskapet i en melding fredag.

Boreoperasjonene på Langlitinden, hvor Atlantic Petroleum har 10 prosent eierandel, er iferd med å avsluttes.

Brønnen påtraff oljeførende sander av Trias alder.

Resutatene skal nå evalueres med henblikk på kommersialitet og annen prospektivitet i lisensen.

Brønnen ble boret til et totalt dyp på 2878 meter under havflaten. Havdypet i området er 338meter. Brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt i henhold til opprinnelig boreplan.

Ben Arabo, CEO, kommenterer funnet slik:

- Langlitindenbrønnen er Atlantic Petroleum sin første letebrønn i Norge og brønnen påviste et større intervall med olje, selv om det ble besluttet å ikke kjøre en full DST test ved denne lokasjonen. Brønndata, inklusiv kjerner og fluidprøver vil nå bli analysert sammen med seismiske data for å undersøkte kommersialitet, spesielt i lys av ytterligere oljeprospektivitet i lisensen.


Fakta: Atlantic Petroeleum

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Atlantic Petroleum er et selskap med fokus på nordvest Europa, og vi er aktive både innen produksjon, utbygging og leting. Gruppen Atlantic Petroleum har 42 olje-og gasslisenser i Storbritannia, Norge, Færøyene, Irland og Nederland. Vi deltar i tre produserende felt på britisk sokkel, et utbyggingsprosjekt som forventes å komme i produksjon i 2015, og ytterligere to potensielle utbygginger. I tillegg deltar selskapet i et betydelig antall letelisenser. Atlantic Petroleum er i lisenser deltar i joint ventures med 30 anerkjente internasjonale samarbeidspartnere. Hovedkontoret ligger i Tórshavn på Færøyene, og selskapet har i tillegg kontorer i London (UK) og Bergen (Norge). Aksjene i Atlantic Petroleum er notert på NASDAQ OMX i København og på Oslo Børs.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere