*Nettavisen* Økonomi.

Nytt oljeprisfall

Foto: (Scanpix)

For andre dag på rad faller oljeprisen tilbake.

Børsfallet de siste to dager har bidratt til å sende ned prisen på olje. Logikken i markedet er nå at aksjemarkedet signaliserer at den globale økonomien og dermed forbruket av drivstoff, ikke bedres på kort sikt. Dermed skal oljelagrene opp, og oljeprisen ned.

NA24 - din næringslivsavis

Følg oljeprisen her

- Korrelasjonen med det amerikanske aksjemarkedet er veldig høy fortiden. Markedet er litt over seg og det er ikke en overraskelse å se litt tilbakegang, sier Mark Pervan som er råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group til Bloomberg News.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Forrige uke steg oljeprisen sterkt, i takt med aksjemarkedet.

Hever gevinsten
Nå går det andre veien ettersom aktørene tar gevinsten.

Råolje for levering i juni falt 46 cent eller 0,8 prosent til 58,04 dollar fatet i morgentimene tirsdag. Mandag falt kontrakten i løpet av dagen med 3,2 prosent eller 1,85 dollar per fat til 56,78 dollar fatet, før den løftet seg 58,5 dollar fatet på slutten av dagen. Dette er oljekvaliteten Western Texas Intermediate, forkortet WTI, som handles på råvarebørsen i New York.

Et fat nordsjøolje, Brent Blend, faller 37 cent eller 0,6 prosent til 57,11 dollar per fat på råvarebørsen i London. Mandag falt kontrakten 1,1 prosent eller 66 cent per fat til 57,48 dollar fatet.

Venter lagerøkning
Bloomberg News melder at det forventes at de amerikanske oljelagrene steg med 1 million fat forrige uke, og fasiten kommer onsdag fra det amerikanske oljedepartementet.

Eksporttall fra Kina viste også nedgang i april, med hele 22,6 prosent til 91,94 milliarder dollar fra samme måned i fjor, melder Bloomberg som peker på at dette illustrerer hvor vanskelig det er å få verdens tredje største økonomi opp i plan. Importen av varer falt med 23 prosent, men det gjorde ikke oljeimporten som steg. Kinesiske myndigheter har annonsert planer om å bygge opp lagerbeholdningen.

Forrige måned ble det importert 3,9 millioner fat hver dag i snitt til Kina.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag