NA24.no

Nytt smell for GGS

Toppsjefen vil bytte jobb etter nok et svakt kvartal for Global Geo-services.

I første kvartal måtte seismikkselskapet GGS logge et nytt stort underskudd, men driften viste faktisk en svakt positiv kontantstrøm før investeringer i perioden.

NA24 - din næringslivsavis

GGS melder om driftsinntekter på 39,3 millioner kroner i første kvartal i år, ned fra 48,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Svake tall
Det ga et driftsresultat på minus 38 millioner, opp fra minus 20,5 millioner i første kvartal 2006. Nettoresultatet viste et underskudd på hele 44,9 millioner kroner, mot minus 27,9 millioner i samme periode i fjor. Avskrivninger og nedskrivninger av seismikkbiblioteket utgjorde nesten 35 millioner i første kvartal.

Driften viste en positiv kontantstrøm på 3,8 millioner kroner i første kvartal, og med refinansieringen som ble sluttført i kvartalet endte kassabeholdningen på 26,3 millioner kroner ved utgangen av perioden.

Ut av sjefsstolen
Ifølge første kvartalsrapporten ønsker konsernsjef Trond Christoffersen å tre ut av toppstilling for å drive mer direkte med operasjonelle aktiviteter. Han blir sittende til styret har funnet en ny leder.

Kan få smell
GGS opplyser i sin delårsrapport at Kredittilsynet kan komme til å pålegge selskapet endringer i tidligere oppskrivninger av balanseverdier. Dette gjelder den såkalte NESCOS-investeringen hvor GGS reverserte tidligere nedskrivninger i 2005.

Videre har Kredittilsynet bedt GGS gjennomføre en test av verdien på seismikkbiblioteket tilknyttet den store PC-2000-studien som dekker Irans kontinentalsokkel.

Selskapet har foreløpig ikke gjort noen endringer i balansen som følge av Kredittilsynets påpekninger, og avventer en konklusjon fra Kredittilsynets vurdering. Patentene tilknyttet NECOS hadde ved utgangen av første kvartal en bokført verdi på 42 millioner, mens PC-2000-dataene var bokført med 104,7 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere