Nytt søknadskjør på børsen

Foto: (scanpix)

Interessen er stor for notering på Oslo Børs og den nye markedsplassen Oslo Axess.

Tirsdag kom det inn syv nye søknader om notering på Oslo Børs' markedsplasser. Av disse kan flere havne i Oslo Børs' nye regulerte markedsplass for aksjer, Oslo Axess.

NA24 - din næringslivsavis

Av de syv søknadene tirsdag var tre direkte til Oslo Axess. De fire andre er til Oslo Børs, men alternativt for en notering på Oslo Axess, skulle de ikke klare kravene for en full notering på børsen.

Åpner om en uke
Allerede 2. mai kommer børsen til å offisielt åpne Oslo Axess, som blir et lavterskeltilbud til selskaper som ønsker en børsnotering. Om det er selskaper klare til notering ved åpning er fortsatt ikke klart, opplyser pressetalsmann Tor Arne Olsen til NA24 iMarkedet.

Det viktigste hinderet er morgendagens børsstyremøte, hvor søknadene som forelå tidligere i april skal behandles. Dette kan resultere i en eller flere selskaper på Oslo Axess i løpet av mai. Dagens bunke av søknader må derimot vente til maimøtet i børsstyret.

Ingen jallaliste
Hovedforskjellen mellom en notering på Oslo Børs og Oslo Axess er langt lavere krav til spredning og selskapsstørrelse, samt historikk.

De generelle kravene til spredning er 100 aksjonærer og en markedsverdi på 8 millioner kroner. Selskapene på Oslo Axess trenger heller ikke å ha lenger historikk enn å ha levert en delsårsrapport.

Til sammenligning er kravene på Oslo Børs tre års historikk, 500 aksjonærer og en minste markedsverdi på 300 millioner kroner.

Pressetalsmann Olsen presiserer imidlertid at det ikke er snakk om noe alternativt marked som den uregulerte AIM-listen i London.

Selskapene på Axess-listen vil være underlagt de samme strenge informasjonskravene som selskapene på Oslo Børs. I tillegg vil handelssystemet og overvåkningen være den samme som selskapene på selve børsen.

På denne bakgrunn fremstår Oslo Axess som et tilbud som fyller hullet mellom dagens uregulerte handel på OTC-listen og full notering på Oslo Børs.

Nye søknader
De syv selskapene som tirsdag sendte sine søknader til Oslo Børs og Axess er seismikkselskapene Arrow Seismic ASA og SCAN Geophysical ASA, Norsk Hydros polymer virksomhet Polymers Holding ASA, oppdrettsselskapet Grieg Seafood, oljeteknologiselskapene Cecon og Badger Explorer ASA, bioteknologiselskapet InvivoSense og boligutviklingsselskapet RomReal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag