*Nettavisen* Økonomi.

Nytt storfunn kjører Norse-aksjen

Norse Energy stiger kraftig onsdag etter nyheter om det som kan være det største oljefunnet på 30 år.

15.04.08 10:13

Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras kan ha avdekket det som kan være det store oljefeltet funne ti verden på 30 år. Dette har satt kraftig fart i aksjekursen til norske Norse Energy som har eierinteresser i samme området som funnet er gjort.

NA24 - din næringslivsavis

Norse-kursen var i tidlig handel tirsdag opp over 10 prosent på Petrobras-nyheten.

Lederen for det brasilianske oljedirektoratet, Haroldo Lima sier ifølge internasjonale nyhetsbyråer at funnet kan inneholde så mye som 33 milliarder fat oljeekvivalenter.

- Det kan være det største funnet de siste 30 årene, sa Lima på en pressekonferanse i går kveld norsk tid, ifølge brasilianske medier, men advarte samtidig om at ingenting foreløpig er bekreftet og at letearbeidene fortsatt pågår. Petrobras startet boringen av den andre letebrønnen i slutten av mars.

Petrobras er operatør for feltet som ligger i blokken BM-S-9 med en eierandel på 45 prosent, mens BG Group og Repsol-YPF har henhodlsvis 30 og 25 prosent i feltet som ligger i Santos-bassenget utenfor Brasil.

Norse-aksjen ble også løftet tidligere i vinter da nyheten som det store Tupi-funnet ble kjent. Tupi skal innholde omkring 8 milliarder fat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.