NA24.no

Nytt storfunn kjører Norse-aksjen

Sist oppdatert:
Norse Energy stiger kraftig onsdag etter nyheter om det som kan være det største oljefunnet på 30 år.

Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras kan ha avdekket det som kan være det store oljefeltet funne ti verden på 30 år. Dette har satt kraftig fart i aksjekursen til norske Norse Energy som har eierinteresser i samme området som funnet er gjort.

NA24 - din næringslivsavis

Norse-kursen var i tidlig handel tirsdag opp over 10 prosent på Petrobras-nyheten.

Lederen for det brasilianske oljedirektoratet, Haroldo Lima sier ifølge internasjonale nyhetsbyråer at funnet kan inneholde så mye som 33 milliarder fat oljeekvivalenter.

- Det kan være det største funnet de siste 30 årene, sa Lima på en pressekonferanse i går kveld norsk tid, ifølge brasilianske medier, men advarte samtidig om at ingenting foreløpig er bekreftet og at letearbeidene fortsatt pågår. Petrobras startet boringen av den andre letebrønnen i slutten av mars.

Petrobras er operatør for feltet som ligger i blokken BM-S-9 med en eierandel på 45 prosent, mens BG Group og Repsol-YPF har henhodlsvis 30 og 25 prosent i feltet som ligger i Santos-bassenget utenfor Brasil.

Norse-aksjen ble også løftet tidligere i vinter da nyheten som det store Tupi-funnet ble kjent. Tupi skal innholde omkring 8 milliarder fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere