NA24.no

Nytt stortap for Citigroup

Sist oppdatert:
Finanskjempen tapte 25 milliarder i første kvartal, og må ta nye milliardnedskrivninger.

Citigroup tapte 5,1 milliarder dollar, i overkant av 25 milliarder kroner eller 1,02 dollar per aksje i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

På forhånd ventet analytikerne et tap på 0,95 dollar av en omsetning på 12,77 milliarder dollar, viser konsensusestimater fra Thomson Financial.

Omsetningen i Citi falt med 48 prosent til 13 milliarder, fra 25,46 milliarder dollar i samme periode i fjor. I første kvartal 2007 hadde selskapet et overskudd på over 5 milliarder dollar eller rundt 1,01 dollar per aksje.

- Våre finansielle resultater reflekterer de markedsforholdene og tilstanden i kredittmarkededene og den påvirkning det har hatt på våre historiske risikoposisjoner, sier toppsjef Vikram Pandi i Citigroup i en pressemelding.

Milliardnedskrivninger
Citigroup tar nye milliardnedskrivninger på 6 milliarder dollar dollar, eller om lag 30 milliarder kroner på grunn av tap i det havarerte subprime-markedet i USA.

I tillegg tar Citi 3,1 milliarder dollar i nedskrivninger i forbindelse med høyt belånte finansielle forpliktelser.

Citigroup har også nedjustert verdien på investeringer relatert til monolines, eller obligasjonsforsikrere, og konsernet tar også 1,5 milliarder dollar i nedskrivninger på andre verdipapirrelaterte investeringer som skyldes svekkelse i kredittmarkedene.

Tror på bedre tider
- Til tross for de negative faktorene i de bredere markedene ser vi fortsatt et sterkt momentum i vår organisasjon med robuste volumer i mange av våre produkter og regioner, fortsetter Pandit.

Pandit ble hentet inn som toppsjef i desember i fjor og har fått jobben med å snu den negative inntektsstrømmen og å få opp markedsverdien i konsernet, som har falt 55 prosent i verdi på børsen etter 21,4 milliarder dollar i nedskrivninger i løpet av 2007.

Det var Citi som hadde snekret sammen de famøse investeringsprospektene som flere nordlandskommuner rotet seg inn i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere