Nytt tapskvartal for Acer

Acer

Acer Foto: Ethan Miller (Getty Images/AFP)

Omsetningen ned 30 prosent.

Sammenlignet med tredje kvartal i fjor, faller omsetningen 30 prosent for den taiwanske pc-produsenten Acer. Det betyr en omsetning på 3,8 milliarder dollar, eller i overkant av 21 milliarder norske kroner, for månedene juli, august og september. Det melder digi.no.

De første ni månedene i år har omsetningen sunket 28 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, til 11,4 milliarder dollar. Nettoresultatet etter skatt er minus 220 millioner dollar.

Acer selger små og rimelige bærbare pc-er. Men denne produkttypen angripes av nettbrett, og Acer er blant produsentene som er hardest rammet. Regnskapet for andre kvartal viser en nedskriving av lagerbeholdningen på 150 millioner dollar. Selskapet har vært under omorganisering siden i sommer.

Problemene antas å vedvare i fjerde kvartal. Satsingen på nettbrett har hittil ikke vært spesielt vellykket. Ifølge analytikere som uttaler seg til nyhetsbyrået Reuters, kan Acer måtte komme til å avskrive også sin lagerbeholdning av nettbrett, skriver digi.no.

Driftsresultatet er på minus 43 millioner dollar, mens nettoresultat er minus 36 millioner dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.