Gå til sidens hovedinnhold

Nytt tiggerbrev fra Telenor

I et nytt brev til Vimpelcom-aksjonærene hevder Telenor at Vimpelcoms fremtid er i fare. Nå ber de resten av selskapets aksjonærer stemme på Telenors styrekandidater.

Kampen mellom Telenor og det russiske selskapet Alfa Group om makten i mobilselskapet Vimpelcom fortsetter.

Nå har Telenor sendt et brev til Vimpelcoms aksjonærer hvor de hevder at selskapets fremtidige retning er i fare. 23. juni velges nytt styre, og Telenor kjemper nå en kamp for å få gjennomslag for sitt syn – og sine styrekandidater – på generalforsamlingen.

- Vi kan ikke la så feilaktige påstander bli stående. Vi var nødt til å korrigere en del rare påstander også i fjor. På denne måten håper vi at vi skal få inn et mer riktig bilde, slik at de avgjørelsene som skal tas skjer på et godt nok grunnlag, sier pressetalsmann Dag Melgaard til NA24.

I brevet, som er signert Jan Edvard Thygesen, skriver Telenor at Alfa Group har tydd til det de hevder er en rekke ufunderte og usanne påstander for å lede de andre aksjonærne bak lyset i et brev sendt til aksjonærene tidligere i måneden.

Interessekonflikt
I brevet fra Alfa Group, sendt 8. juni, hevdet de blant annet at Telenor er i en interessekonflikt, fordi de som eier av ukrainske Kyivstar er en direkte konkurrent til Vimpelcoms ukrainske mobilselskap URS.

Les også: Telenors første tiggerbrev

Nå skriver Telenor at disse påstandene ikke kan stå uimotsagt og hevder at det er Alfa Group som er i en interessekonflikt, ikke Telenor.

”Alfa/Altimo har interesser i en rekke selskaper som kjemper om markedsandeler i Russland og Ukraina”, heter det i brevet og Telenor ramser opp at Altimo har interesser i Kyivstar, URS, Turkcell (som kontrollerer Ukrainas tredje største selskap), mens de i Russland har eierinteresser i MegaFon, Vimpelcoms nest største konkurrent i Russland.

Vil ha slutt på angrep
Russland hevder videre at Vimpelcoms største problem er mangelen på et balansert, objektivt og funksjonerende styre.

Telenor håper å få en slutt på det de karakteriserer som en endeløs og kostbar rekke angrep fra Alfa og viser til at majoriteten av Vimpelcoms aksjonærer rammes av Alfas angrep på Telenors interesser i Vimpelcom og Kyivstar, som har komplisert forsøket på salg av Telenors Kyivstar-post til Vimpelcom.

Den norske telegiganten oppfordrer de øvrige aksjonærene, som har rundt 39,3 prosent av stemmene i selskapet, stemme på Telenors forslag til nye styrerepresentanter, tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder og den amerikanske advokaten Larry Zielke. Telenor kontrollerer 26,6 prosent av stemmene, mens Alfa Group er størst med 32,9 prosent av stemmene.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken