*Nettavisen* Økonomi.

Nytt tungt Odfjell-kvartal

Foto: (Scanpix)

Kjemikalitankrederiet håper på en bedring neste år.

Kjemikalitankrederiet sliter videre i et marked preget av lavere etterspørsel som følge av finanskrisen og den globale resesjonen, samt en fro stor flåte av kjemikalietankskip internasjonalt etter flere år med store bestillinger av ny tonnasje.

Håper på bedring
- Det fleste av bransjene vi betjener snakker om flere år med lav vekst. Likevel gjør noen av våre reiseruter det rimelig greit. Balansen mellom tilbud og etterspørsel vil sannsynligvis begynne å bedre seg fra neste år, gjennom en kombinasjon av resirkulering av skip og kanselleringer av skip i ordre, skriver Odfjells styret om utsiktene.

Odfjell forventer i tillegg et økt bidrag fra sitt store nettverk av kjemikalietankterminaler verden over, som kan bidra til en positiv utvikling i konsernets bunnlinje i 2010.

Nytt minus
Når det gjelder tredje kvartal isolert, så innbrakte konsernets skip og terminaler 321 millioner dollar i bruttoinntekter, mot 398 i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 10 millioner dollar, ned fra 52 i tredje kvartal 2008.

Resultatet før skat lød på minus 1 million dollar, og ga det andre minus kvartalet for rederikonsernet i 2009. I tredje kvartal i fjor var overskuddet på 45 millioner dollar før skatt.

Rederiet kontrollerer en flåte av eid og innleide kjemikalietankskip på 97 enheter og totalt 2,66 millioner dødvekttonn. Videre har rederiet seks mindre kjemikalietankskip i ordre for levering i periode 2010 til 2012.

Selskapet har åtte hel- og deleide terminaler verden over, samt samarbeid med ytterligere åtte terminaler. Selskapet jobber med utbygging av ytterligere to terminale og samarbeid med en rekke nye terminaler i Sør-Amerika.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.