- Kronen har styrket seg 30 øre siden bunnen i desember. Dette er en betydelig styrkning av kronen og vi tror den vil fortsette en stund til, sier analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets til Nettavisen.

Like før jul falt kronen til sitt svakeste mot euroen siden finanskrisen på like under 10 kroner for en euro. Desember var faktisk den svakeste måneden for kronen mot euro noensinne, drevet av frykt for en boligsmell i Norge.

Les ned: Utenlandske spekulanter presser ned kronekursen

Sterkeste på seks uker

Siden den gang har det bare gått én vei: Mot en stadig sterkere krone. Mandag formiddag koster en euro på 9,68 kroner, altså tretti øre mindre enn for rundt to uker siden. Kronen er nå på sitt sterkeste på rundt seks uker.

Bernhardsen mener det er flere grunner til at kronen nå løfter seg.

Les også: Moodys: Den største boligboblen kan være norsk

- Vi hadde noen gode nøkkeltall, blant annet detaljhandelstall, som tydet på at frykten for at bolignedturen ennå ikke har smittet over på andre deler av økonomien.

Han påpeker dessuten at mange investorer nå er villige til å kjøpe kronen siden den har falt så mye at det er vanskelig å tenke ytterligere svekkelse.

Les også: Kronekursen og oljeprisen har skilt lag

- Markedet kommer nå tilbake etter juleferien med blanke ark og ny vilje til å ta risiko. Kronen har fått veldig mye juling gjennom fjoråret, er på svake nivåer og mange har fått øyne opp for kronen, sier analytikeren.

Venter videre oppgang

Han tror kronen skal enda sterkere.

- I første omgang skal vi sikte oss mot 9,6-nivået. Onsdag kommer det inflasjonstall som kan ta kronen ned mot disse nivåene. Skal kronen kommer seg over 9,5 mot euroen, så må vi nok se tegn til at boligfallet flater ut, sier Bernhardsen.

Nordea venter at kronen vil være på 9,50 mot euro om tre måneder og og 9,25 om seks måneder.

Les også: Nordea Markets spår dyr europaferie neste sommer også