NA24.no

Obama drar opp dollaren

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Dollarkursen stiger mot euro etter at Obamas seier ble klar i morgentimene.

Årsaken til dollarstyrkelsen kommer etter spekulasjoner om at Obamas seier og at demokratene får flere seter i Kongressen vil akselerere tiltak for å komme ut av resesjonen.

NA24 – din næringslivsavis

Dollaren viste også styrke mot britiske pund og australske dollar i øyeblikket det ble klart at Obama gikk av med seieren.

- Dette er en seier med en stor margin og det tilsier en stabil regjering som gjør det enklere for Obama å få igjennom sin politikk. Det er sannsynlig at dollaren styrker seg videre, sier Akifumi Uchida, ved Sumitomo Trust & Banking Co. i Tokyo til bloomberg.com.

Dollaren ligger nå på 1,2842 mot euro, fra 1,2981 sent i går kveld. I forhold til britiske pund styrket dollaren seg til 1,5802 per britisk pund fra 1,5956.

Obamas seier sikrer nå demokratene en stø hånd over de føderale myndighetene for første gang siden tidlig på 1990-tallet.

Analytikerne venter at dollaren skal styrke seg ytterligere mot euro, ettersom farten i europeiske økonomier ventelig slakker betydelig av i tiden fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere