*Nettavisen* Økonomi.

Obama forsvarer BP-kritikk

Foto: Charles Dharapak (Ap)

Barack Obama forsvarer den amerikanske kritikken av BP overfor David Cameron og sier det ikke handler om nasjonalitet.

12.06.10 20:47

I en 30 minutter lang telefonsamtale lørdag har Barack Obama fortalt den britiske statsministeren David Cameron at kritikken mot BPs oljeutslipp ikke har noe å gjøre med nasjonal identitet, skriver BBC News .

Cameron skal ha uttrykt sorg over de miljømessige skadene oljeutslippet har forårsaket.

Enkelte britiske forretningsmenn har beskyldt USA for «anti-britisk» språk etter Obamas harde kritikk av BP.

Bekreftet tillit
Etter telefonsamtalen lørdag heter det i en uttalelse fra Downing Street 10 at «lederne har blitt enige om at BP skal fortsette, slik de har lovet, å jobbe intensivt for å sikre at alle fornuftige og rimelige skritt er tatt så raskt og praktisk som mulig for å håndtere konsekvensene av katastrofen. Statsministeren har understreket den økonomiske betydningen av BP til Storbritannia, USA og andre land. President Obama gjorde det klart at han ikke har noen interesse av å undergrave BPs verdi. Presidenten og statsministeren bekreftet sin tillit til den unike styrken i det amerikansk-britiske forholdet», skriver BBC News.

Det er også nå klart at David Cameron vil besøke USA for første gang som statsminister 20. juli.

Gir BP 48 timer
Etter at BP sa det kunne ta opptil én måned å innbringe ekstra utstyr til å stanse oljelekkasjen, ga US Coast Guard lørdag BP 48 timer til å komme opp med en hasteplan for å stanse oljen, skriver MarketWatch.

Olje har lekket ut i Mexicogulfen siden oljeriggen Deep Water Horizon eksploderte og sank utenfor kysten av den amerikanske delstaten Louisiana 20. april. Elleve arbeidere omkom i ulykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.