NA24.no

Obama på lag med demonstrantene

Foto: AP Photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Og Kanye West besøkte de trofaste i «Occupy Wall Street».

Bevegelsen «Occupy Wall Street» er inne i sin fjerde uke, og tiltar i styrke.

Amerikanerne, som kjemper for blant annet større økonomisk likhet og færre penger i politikken, får nå støtte av selveste president Barack Obama.

Les mer: Demonstrasjonene på Wall Street blir større

Seniorrådgiver i det hvite hus, David Plouffe, talte nylig om demonstrasjonene på vegne av Barack Obama.

- Protestene du ser nå, er de samme samtalen som folk har i stua og på kjøkkener over hele USA. Folk er veldig frustrert over en økonomi som ikke belønner hardt arbeid og ansvar, og der Wall Street og befolkningen ikke ser ut til å spille etter de samme reglene, sier Plouffe til Good Morning America.

- Presidenten på lag med middelklassen
Rådgiveren forteller at Barack Obama er på demonstrantenes side.

- Hvis du er bekymret over Wall Street og vårt finansielle system - presidenten står på samme side som forbrukerne og middelklassen, forteller David Plouffe.

Les også: Obama: - For mange mennesker lider

Barack Obama forsøker hardt å få godkjent sin plan for å skape flere arbeidsplasser, men møter motstand blant republikanerne. Presidentens rådgiver sender et lite stikk til motstanderpartiet.

- Mange av republikanerne sier i realiteten at vi skal gå tilbake til den samme politikken som førte til finanskrisen til å begynne med, uttaler Plouffe.

Kanye besøkte demonstrantene
Flere og flere støtter seg til «Occupy Wall Street», og demonstrasjonene har også trukket til seg noen kjendiser. Tidligere har skuespiller Susan Sarandon og rapper Immortal Technique vært med på protestene, og på mandag var det en virkelig storfisk som møtte opp på Manhattan.

Hip hop-artist Kanye West tok turen for å besøke demonstrantene. Han kom sammen med hip hop-magnat Russel Simmons.

- Jeg er her hver dag. Vi må fjerne pengene fra politikken. Så enkelt er det, uttalte Simmons, ifølge Business Insider.

Barack Obama var ikke fornøyd med Kanye West etter episoden der han stormet scenen da Taylor Swift mottok en pris, men i denne saken er de tydeligvis på samme side.

Frustrerte amerikanere
Den amerikanske økonomien er skakkjørt og landet lider av enorm gjeld. Mange amerikanere befinner seg nå i en situasjon der de ikke klarer å skaffe seg jobb og sliter med stor gjeld.

Les mer: Derfor raser unge amerikanere

«Occupy Wall Street» begynte 17. september med en demonstrasjon der rundt 1.000 mennesker dukket opp. Siden har demonstrasjonene vokst og 5. oktober var det over 15.000 som demonstrerte på Manhattan.

Bevegelsen har også spredd seg til flere andre amerikanske byer.

For å gi et innblikk i hva «Occupy Wall Street» ønsker, er denne reklamesnutten blitt lagd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere