Obama sikrer forlenget arbeidsledighetstrygd

Foto: Olivier Douliery (Pa Photos)

Rundt 2,5 millioner arbeidsledige amerikanere kan nå få ledighetstrygden tilbake etter at president Barack Obama torsdag utvidet lovverket.

23.07.10 08:48

Cirka 2,5 millioner amerikanere uten jobb har vært uten den lille, ukentlige støtten fra myndighetene i flere uker. Obamas signatur på vedtaket han fikk oversendt fra Kongressen innebærer at det nå formelt blir lov.

- Amerikanere som sliter med å finne seg arbeid og som strever med å hjelpe familiene sine kan nå endelig få støtten de trenger til å stå på beina igjen i disse tunge økonomiske tider, sa Obama.

Signaturen hans innebærer at de arbeidsledige får ukentlige utbetalinger til slutten av november. Utbetalingene gjelder folk som har vært uten jobb i mer enn seks måneder.

Bakgrunnen for saken er at de føderale myndighetene i Washington sender bevilgninger til delstatene i tider når arbeidsledigheten er høy. I mai var det slutt på pengestrømmen, og Obama skyldte på republikanerne for å trekke ut saken med å få sendt av gårde mer penger til de som har vært uten jobb i mer enn et halvt år.

Republikanerne har hevdet at de støtter utvidelsen av disse ekstrautbetalingene til de arbeidsledige, men har argumentert med at utgiftene må hentes inn ved å kutte på andre steder i stedet for å bidra til at budsjettunderskuddet vokser seg enda høyere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.