NA24.no

Obamarama i norske medier

Foto: Fotograf:Magnus Klever (NA24)
Sist oppdatert:
Barack Obama har fått mer enn 23.000 oppslag i norske medier de siste to månedene.

Norges statsminister Jens Stoltenberg har til sammenligning blitt omtalt i 14.846 oppslag i samme periode. Oversikten medieanalyseselskapet Retriever har utarbeidet for NA24 Propaganda viser at Obama har fått 23.224 medieoppslag i norske medier mellom niende oktober og niende desember.

Mest omtalt av alle
- Dette gjør Obama til den desidert mest omtalte personen i norske medier den siste tiden. Vanligvis ser vi at landets statsminister er den mest omtalte personen i norske medier, men den siste tiden har altså USAs president gått Stoltenberg en høy gang hva oppmerksomhet angår. Det er uvanlig, sier analysesjef i Retriever, Kristina Nilsen.

Det er imidlertid ikke bare kombinasjonen Nobels Fredspris og Obama som norske medier har skrevet om.

At Obama får prisen i år, er omtalt i 8.221 medieoppslag i norske medier i samme periode. At han kommer til Norge er omtalt i 6.580 medieoppslag.

Retriever har søkt i nærmere 80 papirkilder, alle landets nettaviser samt utvalgte etermedier.

Økt dekning fra Sverige
Også svenske medier har dekket tildelingen til Obama og at han selv reiser til Oslo for å motta prisen.

Retrievers søk viser at svenske medier har omtalt Obama og fredsprisen i 2.853 medieoppslag i samme periode. At han kommer til Norge er omtalt i 704 svenske medieoppslag.

- Vanligvis omtales nyheter fra Norge i ganske begrenset grad i svenske medier, men fredsprisen vekker selvsagt alltid internasjonal interesse. Den debatten vi har sett i norske medier rundt Nobelprisen i år – om Obama fortjener Nobels fredspris – pågår også i svenske medier. Det gjør at fredsprisen og vinneren har blitt omtalt mye mer i svenske medier i år enn i fjor, sier Nilsen.

Kurven over medieartikler fra 9 oktober til niende desember

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere