NA24.no

Obamas historiske redningsplan

Sist oppdatert:
Den kommende amerikanske presidenten drar i gang gigantisk pakke.

Den nylig valgte amerikanske presidenten Barack Obama sier han ønsker å redde eller skape 2,5 millioner jobber i en toårsplan for å stimulere en hardt rammede amerikanske økonomien, som opplever "en krise av historiske dimensjoner".

NA24 - din næringslivsavis

- Det er sannsynlig at det blir verre før det blir bedre, uttalte Obama i sin ukentlige radiotale. Han sa at denne uken hadde "finansmarkedene enda mer uro". Det kan føre til en deflasjonsspiral, noe som fører til at USAs gjeld øker og millioner av arbeidsplasser forsvinner.

Det er ventet at den 44. presidenten av USA kommer til å annonsere sitt nye økonomigruppe allerede på mandag. Den vil trolig ledes av Timothy Geithner, som er sjef for den amerikanske sentralbankens avdeling i New York. Det ventes at Bill Clintons tidligere busjettdirektør, Jacob Lew, vil bli sjef for Den nasjonale gruppen, mens Peter Orszag vil lede Kongressbudsjettet.

Denne uken sa Obama at han vil ha en økning på 6 milliarder dollar i arbeidsløshetstilskudd, og han sa videre at mer burde gjennomføres raskt.

- Vi har nå mistet 1,2 millioner arbeidsplasser i år, og hvis vi ikke reagerer raskt og modig, venter de fleste ekspertene at vi kan miste millioner arbeidsplasser til neste år, sa den kommende presidenten.

Og han fortsatte:

- Og nå risikerer vi å falle inn i en deflasjonsspiral som kan øke våre store gjeld ytterligere.

I Obamas tale kom det frem at hans økonomirådgivere vil utarbeide en økonomisk redningsplan som vil bli "stor nok til å møte utfordningene våre, og jeg vil underskrive denne med en gang vil tar over Det hvite hus" den 20. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere