NA24.no

Obligasjonskjempe mot skifteretten

Foto: Paul J. Richards (AFP Photo)
Sist oppdatert:
Det store obligasjonsfondet Carlyle Capital er neste offer i kredittkrisen.

Det går mot konkurs og full kollaps for den store forvaltningsgruppen Carlyle Groups obligasjonsvirksomhet som ligger i Carlyle Capital.

NA24 - din næringslivsavis

Det er klart etter at Carlyle Capital i går kveld ikke klart å få på plass en refinansieringspakke med sine kreditorer.

Fondet uttaler i en pressemelding at de forventer at långiverne snarlig vil ta kontroll over så godt som alle gjenværende eiendeler etter at selskapet ikke har klart å innfri margininnbetalingene på sin portefølje av boliglånsbaserte verdipapirer.

Milliarder i spill
Så langt skal Carlyle Capital ha brutt lånebetingelsene på 16,6 milliarder dollar av sin totale lånegjeld, og forventer at de snart også har brutt betingelsene for sin resterende gjeld.

Carlyles investeringsmodell er basert på en meget høy belåningsgrad på produktene, og stadig nye fall i verdiene på de underliggende boliglånene har kravene om nye marginbetalinger bare økte. Bare i dag forventer selskapet nye marginkrav på i underkant av 100 millioner dollar i tillegg til kravene på 400 millioner dollar fra forrige uke.

Lukter kollapsen
Fondet uttaler i pressemelding at forholdene nå har endret seg så betydelig at en refinansiering ikke er mulig.

Carlyle Capital er notert på Euronext i Amsterdam og Carlyle Group bistår i forvaltningen av selskapet, men er ikke direkte eier i obligasjonsfondet. Derimot eier ansatte hos Carlyle Group 15 prosent av Carlyle Capital, og Carlyle Group har også gitt virksomheten en kredittlinje på 150 millioner dollar.

Carlyle Capital ble notert i juli 2006 med en kurs på 19 dollar, i dag er fondet ned 70 prosent i Amsterdam og kursen ligge rpå 0,83 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere