Obos-prisene markert ned i desember

I august i år ble det foretatt 793 eierskifter av OBOS-tilknyttede boliger. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix

I august i år ble det foretatt 793 eierskifter av OBOS-tilknyttede boliger. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Men prisene var svakt opp i hele 2018.

02.01.19 12:48

Boligprisene blant Obos-leiligheter sank med 1,7 prosent i desember, melder selskapet i en pressemelding.

Med nedgangen er hele prisstigningen som fant sted mellom april og august borte.

I 2018 sett under ett steg prisene i Oslo-området med 6,5 prosent, mens de falt med hele 11,8 prosent året før.

Samtidig som boligprisene økte, steg antall leiligheter tatt på forkjøp fra 20,9 til 22,6 prosent.

- Det er et noe usikkert marked, men våre anslag tilsier at boligprisene vil øke også i år, men med store variasjoner fra måned til måned. Når vi går ut av 2019 tror vi boligmarkedet i Oslo-området vil ende på en prisvekst på rundt fire prosent, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Daniel Kjørberg Siraj, OBOS Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Ifølge boliggiganten er det fortsatt mange boliger til salgs, samtidig som det vil bli ferdigstilt mange nye OBOS-boliger i år. Dette sammen med en forventet lav befolkningsvekst, er faktorer som vil dempe prisveksten.

OBOS planlegger å igangsette bygging av 2300 nye boliger i 2019, en økning på over 30 prosent fra 2018.

– Vi så i fjor økt etterspørsel etter nye boliger, og vi vil ferdigstille mange nye boliger i 2019. Våre prognoser viser at det vil bli ferdigstilt vesentlig færre boliger i pressområder fra 2020 og utover. OBOS planlegger derfor å øke aktivitetsnivået kraftig i 2019 for å møte den økte etterspørselen. En nøkkel til stabil boligproduksjon er at kommunene sørger for tilstrekkelig framdrift i plansakene. OBOS har flere tusen boliger under planlegging der vi håper på planvedtak i 2019, sier Kjørberg Siraj.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.