NA24.no

OBOS-prisene opp 14,5 prosent på ett år

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger i Oslo-området var i desember i fjor 45.709 kroner.
Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger i Oslo-området var i desember i fjor 45.709 kroner. Foto: Alexander Vestrum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Prisene på brukte OBOS-leiligheter økte 14,5 prosent fra desember 2013 til samme periode i 2014.

OSLO: Prisveksten vil fortsette i 2015, tror sjefen i boligbyggelaget.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger i Oslo-området var i desember i fjor 45.709 kroner, en økning på 2,2 prosent fra november.

– Den sterke økningen i boligprisene i 2014 skyldes at vi i desember 2013 var ved slutten på en prisnedgang. Da hadde prisene sunket fra september og til og med desember. Prisoppgangen startet i januar 2014, og gikk jevnt opp gjennom hele året, sier konserndirektør Martin Mæland.

Fra august 2013 til desember 2014 har prisene således «bare» steget med 4,9 prosent, understreker han.

– Vi tror prisveksten vil fortsette i 2015, men langt svakere enn i år. Fordi det kommer noe færre ferdigstilte nye boliger på markedet til neste år, vil det antakelig også komme færre brukte boliger for salg. Dette vil gi et visst prispress. De neste tolv månedene tror vi på en prisøkning på 4-5 prosent, sier konsernsjefen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere