Obos solgte for 12 milliarder

Obos solgte mange boliger i fjor, og har flere store byggeprosjekter på gang.

Obos solgte mange boliger i fjor, og har flere store byggeprosjekter på gang. Foto: Obos

Obos-konsernet solgte boliger i fjor for over 12 milliarder kroner.

22.01.19 11:05

Norges desidert største boligforvalter melder om nesten 20 prosent flere solgte boliger i 2018 enn i 2017. 3103 boliger ble solgt gjennom fjoråret for til sammen 12,17 milliarder. Men Obos har noen samarbeidspartnere, og korrigert for eierandelene til disse, utgjorde boligsalget i fjor 2805 boliger til en samlet salgsverdi på 10,47 milliarder.

− Vi er svært godt fornøyd med at leilighetssalget i Norge løftet seg så mye i fjor. Etterspørselen har vært jevnt god, men vi ser at kundene er mye mer prisbevisste enn før, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i en pressemelding.

En viktig forklaring til det gode leilighetssalget i 2018, er en vellykket start på den store utbyggingen på Ulven i Oslo øst. Dette er et stort transformasjonsområde, der tidligere industri- og logistikkeiendommer skal gjøres om til boliger, kontorer og servicefunksjoner.

Obos solgte i løpet av et halvt år 217 av 236 det de omtaler som prisgunstige boliger på Ulven.

− Vi forventer at den gode trenden vil fortsette i 2019, med mange nye prosjekter både i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger på beddingen, sier Kjørberg Siraj.

Men i Sverige går det tråere, der Obos siden 2014 har utviklet en stor boligvirksomhet. Obos solgte i fjor 1280 boliger over grensen, mot 1661 i 2017. Det svenske boligmarkedet var svakt i fjor, og dermed er også antall igangsatte boliger gått kraftig ned. Det er imidlertid tegn på at markedet er i ferd med å stabilisere seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Bolig

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag