NA24.no

Ocean Heavy i medvind

Tungløftsrederiet Ocean Heavy får nå utteling på økende flåte og høy utnyttelse.

Ocean Heavy Lift som er spesialisert på frakt av spesialgod som rigger og andre store objekter som yachter, kan vise til nok et kvartal med lønnsomvekst. De spår samtidig en knallsterk avslutning på 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Rederiet hadde i tredje kvartal brutto fraktinntekter på 25,6 millioner dollar, opp fra 19,3 millioner i andre kvartal. Det ga et driftsresultat på 10,1 millioner dollar, opp fra 7,5 millioner i foregående kvartal.

Nettoresultatet endte på 8,5 millioner dollar, mot 7,1 i andre kvartal i år.

Når det gjelder utsiktene for fjerde kvartal ser Ocean Heavy full utnyttelse av flåten på høye rater. Selskapet forventer det vil gi et samlet driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 50 til 55 millioner dollar i 2008. Etter årets ni første måneder var samlet EBITDA på 31,5 millioner dollar.

Rederiet hadde ved utgangen av tredje kvartal en ordrebok på 121 millioner dollar, mot 116 millioner ved inngangen til kvartalet.

Selskapet mener det foreløpig er vanskelig å si noe om hvor store effektene av den pågående globale finanskrisen vil påvirke 2009 og 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere