*Nettavisen* Økonomi.

Ocean Rig neste for SeaDrill?

Både Pride og Smedvig glapp for SeaDrill og John Fredriksen. Nå spekuleres det i om Ocean Rig blir neste.

20.12.05 12:32

(NA24): - Fredriksen er så oppkjøpskåt at det har trukket SeaDrill ned med 10 prosent den siste uken. Han må ha en driftsorganisasjon, så et eller annet må han gjøre, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Har 25 prosent
Megleren trekker frem Ocean Rig hvor Fredriksen kontrollerer 25 prosent.

- Ocean Rig er opp 22 prosent den siste måneden og har det SeaDrill trenger, sier megleren.

Sjekk Ocean Rig-kursen her.

SeaDrill kontrollerer riggselskapet Mosvold med en eierandel på 40 prosent. Det sittende styret har imidlertid hyret inn meglerhuset Fondsfinans for å lete etter potensielle kjøpere.

- Problemet til SeaDrill er at Mosvold ikke har en organsiasjon, sier megleren.

SeaDrill korrigerer opp tirsdag med 1,31 prosent til 50,25 etter å ha vært oppe i 55 kroner sist onsdag.

Sjekk SeaDrill-kursen her .

Vellykket emisjon i Petrolia
Petrolia Drilling opplyser at selskapet gjennomførte den annonserte emisjonen etter børsslutt mandag. Selskapet hentet inn 44,86 millioner aksjer til 2,67 kroner. Interessen var stor.

- Det var veldig stor interesse og emisjonen varte ikke mer enn en halvtimes tid. Den var overtegnet, men jeg vet ikke med hvor mye, sa adminsitrerende direktør Lars Moldestad til nyhetsbyrået TDN Finans.

Selskapet begrunnet deler av emisjonen med selskapets kjøp av nær 15 prosent av aksjene i Petrojack i børsmeldingen som varslet emisjonen mandag.

Sjekk Petrolia Drilling-kursen her .

Opticom-aksept
Ellers annonserte Fast at det har fått 73 prosent forhåndsaksept fra Opticoms-aksjonærer på budet på Opticoms Fast-aksjer.

- Det har aldri vært et tema for å ikke gjennomføre budet, sa Roberth Keith til TV 2 Nettavisen tidligere tirsdag.

Investorene som har akseptert budet er foruten Keith og Fussell, Hans Gude Gudesen, Orkla, Petter Stordalen, Vital Forsikring, og Fast selv. De representerer til sammen 73 prosent av aksjekapitalen i Opticom.

- Nå ser vi fremover. Det som er viktig at det blir ro rundt selskapet og at Fast får jobbe videre slik at de leverer fortsatt god vekst, sier Keith.

Sjekk Opticom-kursen her og Fast-kursen her .

Oslo Børs stiger med 0,44 prosent tirsdag til 321,28 poeng.

Resten av Europa faller minimalt. I London er FTSE-indeksen ned 0,03 prosent til 5.537,90 poeng, DAW.indeksen i Tyskland er ned 0,15 prosent til 5341,82 poeng og CAC-indeksen i Paris faller 0,07 prosent til 4.691,48 poeng.

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag