Oceanteam gir fra seg oppdrag

Resultatene vil bli påvirket av bortfall.

15.04.09 09:55

Oceanteam varsler nå lavere omsetning og større restruktureringskostnader etter at de har gitt fra seg flere oppdrag til tidligere samarbeidspartner.

Selskapet opplyser gjennom en børsmelding at Oceanteam ASA og datterselskaper har inngått en avtale med avtalemotpart ABB High Voltage der installasjon av kraftkabler ved prosjektene BritNed, Gjøa og Nord Eon 1 overføres til et annet selskap.

Dette medfører også at den langsiktige samarbeidsavtalen mellom Oceanteam og ABB termineres.

Det er Global Marine System som nå overtar prosjektene og Oceanteam frigis fra alle forpliktelser med umiddelbar virkning.

ABB og Global Marine Systems vil leie fartøyene «North Ocean 102» og «Team Oman» med tilhørende personell, utstyr og støtte tjenester med virkning fra 12. april og fram til prosjektene avsluttes i fjerde kvartal.

Avtalen gjelder ikke CLB Explorer og annet utstyr. Dette befinner seg i Newcastle og Oceanteam er i dialog om å leie ut dette til andre partner.

ABB og Oceanteam opplyser at de er enige om å holde vilkårene i avtalen konfidensielle.

Oceanteam vil oppleve lavere aktivitet som følge av at avtalene med ABB nå kanselleres. Selv om den operasjonelle risikoen blir redusert vil selskapet generere lavere omsetning og må ta større restruktureringskostnader i 2009. Virkningene vil få en betydelig innvirkning på arbeidsplanen til selskapet og redusert utnyttelse av CLB Explorer med tilhørende utstyr og personell vil påvirke de finansielle resultatene.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.