*Nettavisen* Økonomi.

Oceanteam i hardt vær

Foto: AFP (AFP)

Selskapet taper hundrevis av millioner og sliter med likviditeten.

Oceanteam presenterer sin annenkvartalsrapport sent torsdag kveld.

NA24 – din næringslivsavis

Omsetningen kom inn på 6,18 millioner euro, over tre ganger høyere enn samme periode i fjor da fasiten lød 1,82 millioner euro.

Stygge tap
Det ser imidlertid ut til at selskapet har tatt seg vann over hodet med denne aggressive veksten. Driftsresultatet endte nemlig med et tap på 8,20 millioner kroner mot et de facto nullresultat i andre kvartal 2008.

Tapet blir enda større om man tar med kraftledningsinstallasjonsvirksomheten som selskapet avsluttet i perioden, gjennom en likvidering av datterselskapet Oceanteam Power & Umbilical, grunnet store tap. Totalt hadde selskapet et negativt nettotap på 11,14 millioner euro i forbindelse med den delen av driften som ble faset ut. Tapene knyttet til dette kommer på toppen av et nettotap på 8,02 millioner euro for selskapets pågående operasjoner, som gir en total på minus 19,16 millioner euro, eller 165,83 millioner kroner.

Mørke utsikter
Selskapet ser heller ikke særlig lyst på fremtiden.

Styret skriver at de venter «lite vekst» i markedsaktiviteten for alle sektorene de er involvert i, og tror flere prosjekter vil bli forsinket og/eller bli tatt opp til en gjennomgang.

Oceanteam-aksjen steg 1,42 prosent til 2,15 kroner i forkant av tallene, torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag