*Nettavisen* Økonomi.

Odd Nerdrum anker

GIR IKKE OPP: Kunstner Odd Nerdrum ønsker å få saken sin prøvet for Høyesterett. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

13.05.14 11:55

Kunstner Odd Nerdrum anker dommen i det sivile søksmålet han har tatt ut mot Skatt øst til Høyesterett for andre gang.

Nerdrum mener han ble ilagt flere millioner kroner for mye i skatt da Skatt øst etterlignet ham for perioden 1998-2012. Han gikk derfor til sak mot Skatt øst, men tapte saken i Oslo tingrett. Kunstneren anket saken til Borgarting lagmannsrett, men også der tapte han anken.

Nå anker han saken på ny til Høyesterett, skriver Dagbladet.

– Odd Nerdrum ønsker å få tilbake alt han har betalt for mye i skatt, ikke bare de 450.000 dollarene som til nå er innrømmet dobbelt beskattet av Skatteetaten. Lagmannsretten unnlot å behandle det vi mener er det sentrale spørsmålet i saken, nemlig om Nerdrum er dobbelt beskattet. Vi mener også bokettersynet lider av alvorlige feil, sier Nerdrums forsvarer Torbjørn Kolås Sognefest til avisa.

Stridens kjerne er nesten 1 million dollar som ble plassert i Nerdrums bankboks i Østerrike. Pengene ble sendt til Nerdrum med fem sjekker fra Forum Gallery i New York.

Nerdrum hevder pengene tilhørte galleriet, og var ment som sikkerhet mot eventuelle erstatningskrav som følge av ødelagte bilder. Lagmannsretten er imidlertid enig med tingretten om at pengene var skattepliktig inntekt.

Kunstneren har hatt to parallelle saker gående i rettsvesenet om konflikten med Skatt øst. I 2012 ble han dømt til fengsel i to år og ti måneder i en straffesak for å ha solgt bilder for nesten 14 millioner kroner uten å føre opp inntektene i selvangivelsen. Høyesterett opphevet dommen, som starter i Borgarting lagmannsrett neste mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag