NA24.no

Odfjell Drilling vant frem i skattesak


Riggselskapet Odfjell Drilling har vunnet frem i en skattesak og reverserer tidligere bokførte skattekostnader på 400 millioner kroner.
Riggselskapet Odfjell Drilling har vunnet frem i en skattesak og reverserer tidligere bokførte skattekostnader på 400 millioner kroner. (Odfjell Drilling)
Riggselskapet bokfører positiv effekt på 400 mill.

Riggselskapet Odfjell Drilling har vunnet frem i en skattesak og reverserer tidligere bokførte skattekostnader på 400 millioner kroner.

Selskapet opplyser i en børsmelding tirsdag at det har mottatt en høyesterettskjennelse i favør av Odfjell Drilling Rig Ltd, som gjelder skattevurdering i årene 2009-2011.

- Den estimerte effekten av kjennelsen på Odfjell Drillings konsoliderte resultatregnskap i 2015 er en reversering av bokførte skatteutgifter på 400 millioner kroner pluss renter og en korresponderende positiv egenkapitaleffekt, skriver selskapet.

Disputten med skattemyndighetene gjaldt skattlegging av Odfjell Drilling Rig Ltd i Norge for deltagelse Deep Sea Drilling Company II KS. Selskapet hadde anket denne saken til Høyesterett.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere